Corona maatregelen en basisregels Wijkinloophuis

Vanaf dinsdag 2 juni gaat het Wijkinloophuis weer open voor een klein gezelschap, uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand en overige richtlijnen.
Wijkbewoners zijn van harte welkom voor een kop koffie of om even een praatje te komen maken. Van maandag tot en met vrijdagochtend is het Wijkinloophuis dan weer van 10.00 tot 12.00 uur open. Mensen die dat nodig hebben, kunnen dan ook kosteloos brood halen.
Buurtpastor Walter Willigenburg hervat ook zijn inloopspreekuur. Vanaf maandag 8 juni kunt u (ook zonder afspraak) iedere maandag tussen 10.00 en 12.00 uur weer bij hem terecht in het Wijkinloophuis.

Als u ons bezoekt, houd u dan alsjeblieft aan de 1,5 meter afstand en volg de aanwijzingen van de aanwezige vrijwilligers op!

Omdat het allemaal een klein beetje anders is, is het handig om voor uw bezoek onderstaande maatregelen en richtlijnen door te lezen:
– Er is binnen ruimte voor maximaal 6 bezoekers. Vol is vol. Er zijn daarnaast 1 à 2 vrijwilligers aanwezig die de inloop begeleiden. Mensen die vroeg zijn, kunnen misschien weer plaatsmaken voor mensen die later op de ochtend binnenkomen.
– Bezoekers kunnen naar binnen en naar buiten via de voordeur. De toegang via de keuken, waarmee we gewend zijn binnen te komen, mag alleen worden gebruikt door vrijwilligers en teamleden.
– Als het druk is, wacht dan buiten of kom later terug wanneer er minder bezoekers zijn.
– Voordat u binnenkomt, wast u uw handen met de beschikbare hygiënische handgel. Ook na elk toiletbezoek wast u uw handen in de ruimte naast het toilet.
– Uw jas hangt u niet aan de kapstok maar op uw eigen stoel.

We volgen uiteraard ook de nationale basisregels die voor iedereen gelden, namelijk:
– Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging/koorts? Blijf dan thuis. Als u hierover twijfelt, of u heeft eerder klachten gehad, bel dan eerst even om te overleggen of u kunt komen (030-6971106).
– Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen en schud geen handen.
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om de neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna uw handen.
– Bent u 70 jaar of ouder en/of heeft u een kwetsbare gezondheid? Wees extra voorzichtig.

Graag tot ziens!
Hartelijke groet van team en vrijwilligers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *